На свечаности су додељена признања институцијама и појединцима који су својим залагањем и континуираном подршком допринели да НАЈУ постане једна од водећих институција стручног усавршавања запослених у јавној управи у Европи.

 

Национална академија за јавну управу јуче је свечано обележила петогодишњицу рада и постојања. Догађају су присуствовали Александар Мартиновић, министар државне управе и локалне самоуправе, Ђорђе Милићевић, министар без портфеља, амбасадорка Краљевине Шведске у Републици Србији Њ.Е. Аника Бен Давид, амбасадор Републике Словеније Њ.Е. Дамјан Бергант, градоначелиници и високи представници међународних партнерских организација.

За пет година постојања, 65.000 службеника јавне управе завршило је обуке у Академији, а како је истакао др Дејан Милетић, в.д. директора НАЈУ, будући планови Академије укључују велике новине као што је примена алата вештачке интелигенције у стручном усавршавању службеника, а у циљу оснаживања и професионализације службеника за управу по мери грађана.

На свечаности су додељена и признања институцијама и појединцима који су својим залагањем и континуираном подршком допринели да се НАЈУ за пет година постојања позиционира као једна од водећих институција стручног усавршавања запослених у јавној управи у Европи.

Захвалнице за подршку развоја НАЈУ уручене су проф. др Данилу Рончевићу, директору Службе за управљање кадровима, и др Јасмини Бенмансур, помоћници министра државне управе и локалне самоуправе и руководитељки Сектора за стручно усавршавање.

„Врло сам почаствован овим признањем. Центар за стручно усавршавање био је део СУК-а када је препозната потреба за другачијим приступом у области стручног усавршавања, тако да сам имао могућност да испратим и подржим трансформацију Центра у посебан орган, односно у Националну академију за јавну управу. СУК, НАЈУ и МДУЛС су партнерске институције које карактеришу сараднички односи. Сви радимо на истом путу стварања и спровођења политике управљања људским ресурсима како бисмо ојачали државне службенике и тиме унапредили рад државне управе у целини“, рекао је др Рончевић.