ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

СЛУЖБА ЗА УПРАВЉАЊЕ КАДРОВИМА

Насловна > Вести
ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМУ „ЈАЧАЊЕ КАПАЦИТЕТА РУКОВОДИЛАЦА У ДРЖАВНОЈ УПРАВИ - ПРАКСА И ИЗАЗОВИ“
27.03.2017.

Служба за управљање кадровима у сарадњи са немачком Фондацијом Ханс Зајдел, а у склопу обележавања десетогодишњице успешне сарадње, у четвртак 23. марта у хотелу „Зира“ у Београду, организовала је конференцију под називом „Јачање капацитета руководилаца у државној управи - пракса и изазови“.

Уважене званице, високе представнике бројних органа државне управе, професоре универзитета и стручњаке у области управљања људским ресурсима, у уводном говору поздравили су директор Службе за управљање кадровима др Данило Рончевић, помоћник министра државне управе и локалне самоуправе Дражен Маравић и заменица директора канцеларије Ханс Зајдел Фондације у Београду Дагмар Константиновић.

Конференција је организована са циљем информисања присутних о модерним концептима стручног усавршавања и развоја компетенција руководилаца, као и о предностима и изазовима постојеће праксе у овој области, у контексту реформе јавне управе. Такође, представљена је улога руководилаца у стратешком управљању, досадашње и тренутне активности у погледу развоја компетенција руководилаца, модерни инструменти развоја које Служба у свом раду примењује, као и нови програми стручног усавршавања за три нивоа руководилаца у државној управи за 2017. годину.

Приступ теми једнако је био поткрепљен актуелним научним сазнањима, као и практичним искуствима у области јачања капацитета руководилаца. Излагачи су били представници Службе за управљање кадровима, професори универзитета и стручњаци у области управљања људским ресурсима, као и представници других органа државне управе и партнерских институција из Министарства одбране, Министарства унутрашњих послова, Канцеларије за европске интеграције и Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом.

Следећа конференција на сродну тему, која ће се осврнути и на праксу и искуства у овој области партнерских институција из државних управа земаља региона, планирана је за крај маја 2017.

 

претрага